Från dykning till marina armband

Maris Sals historia började 2012 när designern och dykinstruktören Maria Johansson Bayindir hade fått nog av undermåliga smycken som inte tålde den marina miljön som hon dagligen vistades i.
Inspirerad av sin far, en skicklig guldsmed, beslöt hon sig för att skapa en kollektion av marina armband av högsta kvalitet, den ultimata följeslagaren genom ett marint drömliv.

Vi skapar marina ankararmband som håller dig
- Anchored to your dreams"

Vår filosofi

“We believe in high standards. 
Let them be your guiding lodestar

in every aspect of life; 


A compass helping you be the best
version of you; striving further and
staying on course. 

We believe in aiming high and 
sailing far, but most of all;
being the captain of your life

and staying anchored to your dreams.”

Vår vision

Man skall aldrig behöva offra hållbarhet och kvalitet i utbyte för skönhet eller nöja sig med mindre än perfektion. Denna filosofi genomsyrar allt vi gör. 
Maris Sals kollektion är skapad för den sparsmakade individen som värdesätter en livstil byggd på kvalitet och stilmedvetenhet.

Vi är stolta över att skänka 10 kr per såld produkt till två av världens ledande miljöorganisationer; Världsnaturfondenoch Greenpeace, som jobbar hårt för att bevara vår blåa planet så att vi tryggt kan överlämna henne till kommande generationer.

Maria Johansson Bayindir, grundare och formgivare, Maris Sal Nautical

Vår ö - Hönö

I den norra delen av den västsvenska skärgården ligger ön Hönö som erbjuder ett stort urval av aktiviteter såsom dykning, båtturer och kajakpaddling. Här finns även flera trevliga restauranger och butiker. 
Här har Maris Sal sitt hem, nära västanvinden och havet.
Vårt kontor ligger endast ett stenkast från havet och det är här som vi designar och skapar våra produkter som alla utmärker sig med svensk stil och kvalitet.
Nordvästra Hönö består av naturreservat och på de flesta sidor av ön finns det vackra promenadstigar längs med havet.
Skärgården löper nästan 280 km längs Sveriges västkust och består av enastående vacker natur. CNN Travel rankar detta område den sjunde vackraste naturliga vildmarken i världen!