Kvalitet är vårt signum

Vattentåliga material 

Design

Paketering

Skötsel

Kvalitet och skötsel

Alla våra produkter är skräddarsydda av bästa tänkbara material, allt från vattentåliga marina linor från USA till finaste 316L rostfritt stål. Detta för att säkerställa att alla våra produkter tål dagligt användande i, på och nära vatten.

De silverfärgade delarna är rent 316L stål. De delar som är pläterade är täckta med ett lager 18k guld.

Hela vår kollektion är självklart nickelsäker.


Våra smycken är gjorda av kvalitetsmaterial och är 100% vattentåliga, du behöver inte ta av dig dem för ett dopp i havet eller en tur med båten, de är gjorda för att tåla saltvatten.
Det är inte för inte som vi kallar oss Maris Sal vilket betyder havssalt på latin ...


I åratal har svensk design korsat världshaven och fascinerat hela världen, allt sedan de första skandinaviska immigranterna gick ombord på de transatlantiska skeppen och begav sig ut i jakt på ett bättre liv "over there", till de bästa båtmärkena som fortfarande tillverkas i Sverige än idag. 
Maris Sal fortsätter stolt denna designtradition.

Vårt kontor ligger endast ett stenkast från havet och det är här som vi designar och skapar våra produkter som alla utmärker sig med svensk stil och kvalitet.


Maris Sals produkter är noggrannt tillverkade in i minsta detalj. Etiketter, kort och paketeringsmaterial är alla orginellt utformade för att komplettera våra smycken. 
Vi använder inte någo plast och strävar efter att använda så mycket återanvänt material som möjligt.
Förpackningen förmedlar Maris Sals distinkta look och stil och speglar kvaliteten på produkten inuti.
Alla beställningar levereras dessutom presentförpackade.


Skölj av armbandet i sötvatten efter ett dopp i havet eller några längder i poolen, för att skölja bort saltvatten.
Metalldelarna rengöres bäst genom att polera med en mjuk tygbit. Använd en fuktad, mjuk tandborste och en liten mängd mild tvål och borsta försiktigt. Undvik att ha på armbanden då du sover då detta sliter onödigt mycket på linan.

Notera: Använd inte något slipande rengöringsmedel såsom silver- eller mässingsputs på guldpläterade delar då detta tar bort guldlagret. Våra metalldelar är gjorda för att hålla mycket länge och det rostfria stålet kommer inte att oxidera eller mörkna om det tas om hand på rätt sätt.